Pôvod: Nemecko, objavená okolo r. 1870 ako náhodný semenáč
Opeľovacie pomery: samoopelivá
Rast a strom: bujný rast, úrodnosť veľká a pravidelná.
Plod: menší až stredne veľký plod; šupka je sýtočervená až fialovobordová, dužina je biela, okolo kôstky červenkastá, šťavnatá, voňavá, dobre sa oddeľuje od kôstky. Chuť je sladká, viac cukornatá a aromatická. Dozrievanie: polovica septembra. Vhodná na priamy konzum, zaváranie.
Stanovište: odroda nenáročná na stanovište, ale kvôli času dozrievania vhodnejšia do nižších polôh, dobre znáša i sucho a všetky typy pôd - okrem ťažkých ílovitých.
Odolnosť: vysoko odolná voči mrazu, kučeravosti a múčnatke, vhodná na ekologické pestovanie.