Pôvod: Francúzsko. Nazývaná aj "Oliva¨.
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá; vhodné opeľovače: Napoleonova chrupka, Rychlica nemecká.
Rast a strom: veľmi bujný (aj na mahalebke), vytvára mohutnú pritom však riedku korunu, konáre sú vodorovne rozložené, neskôr ovisnú; neistá v rodivosti (kvitne aj rodí menej ako iné druhy).
Plod: nadpriemerne veľký, tuposrdcovitého tvaru, šupka veľmi lesklá, tmavočervenej, v plnej zrelosti hnedočervenej farby. Dužina jemná, červená, popretkávaná bledými žilkami, s červenou, bledo farbiacou šťavou. Chuť sladká, príjemne vínovastá. Dozrievanie: polovica júna (3. čerešňový týždeň). Jedna z najväčších a najkrajších skorých srdcoviek vhodná najmä pre priamy konzum.
Stanovište: darí sa jej v teplých oblastiach aj stredne teplých oblastiach, na pôdu nie je náročná; pre jej rozkleslé koruny sa nehodí do stromoradia.
Odolnosť: silne mrazuodolná v dreve aj v kvete, málo náchylná na moniliózu, ale vo vyšších polohách ňou trpí viac. Plody v daždivom počasí praskajú. Uniká vrtivke čerešňovej.