Pomaly rastúci listnatý ker alebo polostrom, dorastajúci do 3 - 5 m. Habitus vzpriamený, široký. Kvitne ružovo-bielo, v máji. Listy sú tmavozelené, na spodnej strane strieborno-plstnaté. Plodnosť skorá. Veľký až veľmi veľký (až 300 - 500 gr.) plod hruškovitého tvaru a žltej farby. Chuť aromatická, trpkastá, vynikne po tepelnom spracovaní. Vysoký obsah pektínu, vitamínu C a ďalších zdraviu prospešných látok. Jedna z najchutnejších odrôd s jemnou štruktúrou dužiny a jemnou chuťou. Vhodná na tepelné spracovanie, predovšetkým výroba džemov, pyré, dulového "syra¨, sušenie. Plody odpudzujú mole. Skladovanie na chladnom a dobre vetranom mieste. Chránené slnečné stanovište, teplejšie polohy. Pôda vlhká, ale dobre odvodnená, hlinitá, hlinito-piesčitá, dostatočne zásobená živinami. Mrazuvzdorná, odolná drevina, vhodná aj pre ekologické pestovanie. Výchovný rez na zapestovanie dostatočne pevných kostrových vetiev a neskôr presvetľovací rez. Zber v októbri, konzumná zrelosť od decembra, skladovanie do apríla. Samoopelivá.