Silný rast, vytvára spočiatku ihlancovitú, neskôr vysoko guľovitú korunu. Plodnosť skorá, bohatá, stála. Stredne veľký až veľmi veľký plod (váha 200-400gr.) nepravidelného tvaru. Šupka je hladká, silná, matno-lesklá, zelená, pri úplnom dozretí žlto-zelená, na slnečnej strane hnedo-červenkastá, pokrytá hrdzavými lenticelami. Žlto-biela dužina je šťavnatá, maslová, okolo jadrovníka zrnitá, chuťovo sladká - sladko-kyselkavá, muškátová. Vhodná na priamy konzum aj ďalšie spracovanie, plody dobre znášajú prepravu a v chlade sa dajú skladovať do marca až mája. Chránené stanovište, teplé polohy. Pôda kvalitná, hlboká, hlinitá, teplá, priepustná, primerane vlhká. Pri nadúrode potrebná prebierka plodov. V dreve odolná voči mrazu. Zber v 1. polovici októbra, konzumná zrelosť v decembri, skladovateľnosť do marca až mája. Pôvodom z Belgicka.