Pôvod: Belgicko, zač. 19. st.
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá; dobrý opeľovač
Rast a strom: bujný rast, vytvára guľovitú, pomerne hustú korunu. Plodí v zhlukoch po 3 - 12 ks. Plodnosť skorá (6.- 8. rok), stála, stredne vysoká.
Plod: stredne veľký až veľký plod (hmotnosť 100-120 až 200-250 g). Povrch väčších plodov je nepravidelný, zhrbolený až zhranatelý. Šupka drsná i hladká, málo lesklá, svetlo-zelená, neskôr žltá a na slnečnej strane zlato-žltá a niekedy červenkastá, po celom povrchu pokrytá nápadnými lenticelami, niekedy i hrdzavými škvrnami/ pruhmi. Dužina je žltá, jemná, hustá, šťavnatá, maslovitá, chuťovo kyselkavo sladká, v južných oblastiach sladšia, príjemne korenistá, rozplývavá. Zber koncom októbra, konzumná zrelosť: ovocie z južných oblastí v decembri, ostatné neskôr. Vhodná na priamy konzum, muštovanie, sušenie, výrobu destilátu a džemov; skladovateľnosť bez straty chuti do februára.
Stanovište: odroda vyžaduje teplé, chránené stanovište a kvalitnú, živnú pôdu. V chladných oblastiach rastie, ale plody nedozrievajú, praskajú, majú repovitú chuť.
Odolnosť: odroda stredne odolná voči mrazu a plesniam. V nevhodných podmienkach náchylná k chrastavitosti.