Rast slabší, začína rodiť neskôr. Stredne veľký plod, šupka je lesklá a hladká, žltozelená s červenými bodkami, na slnečnej strane mramorovo červená. Dužina je belavá, jemná, šťavnatá, maslovej chuti, sladká a len ľahko korenistá. Zrelé plody výrazne voňajú. Stolová odroda. Zber od 20. júla ešte v tvrdom stave, konzumná zrelosť koncom júla až začiatkom augusta. Stanovište do 350 m.n.m., vyžaduje teplé, dostatočne chránené polohy, najlepšiu kvalitu plodov dosahuje na živných, ľahkých pôdach. Pravidelné hnojenie, týždeň pred zberom sa doporučuje pretrhávanie plodov. Odolná voči mrazu a plesniam. Sama je dobrým opeľovačom, vhodné opeľovače: Guyotova, Williamsova, Trevouxská. Pôvodom z Francúzska.