Stredne bujný, vzpriamený rast, plodí veľmi skoro, úroda pravidelná a bohatá. Plod stredný až veľký, pretiahnuto fľaškovitý, šupka tuhá, drsná, základnej farby zelenej, neskôr žltozelenej, líčko chýba alebo je veľmi nenápadné ružovkasté. Časté sú hrdzavé fľaky vychádzajúce z kalichu. Dužina jemná, rozplývavá, šťavnatá, žltobielej farby, okolo jadrovníka žltooranžová až ružovkastá. Chuť sladká, príjemne kyselkavá, aromatická, jemne korenistá. Vhodná na priamy konzum a spracovanie, napr. kompóty. Zber koncom septembra až začiatkom októbra, vhodná na konzum cca po 2-3 týždňoch. Vyžaduje hlboké, úrodné pôdy, primerane vlhké, teplejšie a chránené polohy. Odporúča sa jarný zmladzovací rez a letná prerezávka. Odolná voči chorobám a mrazom. Cudzoopelivá, vhodný opeľovač napr. Williamsova. Pôvodom z Anglicka.