Pôvod: Belgicko, začiatok 19. st.
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá; vhodné opeľovače napr. Boscova fľaša, Dekanka Robertova, Hardenpontova, Hardyho, Charneuská...
Rast a strom: rast stredný, neskôr slabší; vytvára vzpriamené, pyramidálne koruny, s krátkym plodonosným obrastom. Plodnosť je stredne neskorá, veľká, každoročná.
Plod: plod je menší až stredne veľký, široko kužeľovitý. Šupka je suchá, hrdzavá, drsná, silná, mierne hrboľatá, hrdzavo zelená až zlatohnedá - bronzová. Dužina je žlto-biela, sladká, výrazne korenistá, rozplývavá. Zber od polovice októbra, konzumná zrelosť: december - január, skladovateľnosť do februára. Vhodná na priamy konzum, zaváranie.
Stanovište: úrodné, polopriepustné pôdy s dostatkom vlahy; stredné a nižšie polohy, chránené pred vetrom. V ťažkých a studených pôdach plody trpia kamienkovitosťou.
Odolnosť: vysoká odolnosť voči hubovým chorobám, chrastavitosti a voči mrazu.