Pôvod: Nemecko
Opeľovacie pomery: kvitne stredne skoro, údaje o opeľovaní sú protichodné, opeľujú ju Avranšská, Guyotova, Esperenova maslovka, Trévouxská, Lectierova
Rast a strom: bujný, vzpriamený rast, vytvára vysokú, neskôr guľovitú, veľkú, nie príliš hustú korunu. Plodnosť nastupuje 5-8 rokov po výsadbe, každý druhý rok je veľká.
Plod: stredný plod variabilného tvaru (guľovitý, hruškovitý, cibuľovitý, inokedy zvonovitý, dlhý). Šupka je pevná, hladká, pri dozretí žltá, na slnečnej strane karmínovo červená, posiata nápadnými hnedými bodkami. Dužina je biela, mäkká, veľmi šťavnatá, maslovitá, chuťovo výborná, sladká, príjemne korenistá. Zber v 1. pol. októbra, konzumná zrelosť: postupná, v novembri, skladovateľnosť do januára. Vhodná na priamy konzum, zaváranie, výrobu destilátu, džemov, muštovanie.
Stanovište: chránené stanovište, hlboké pôdy. Odroda nevhodná do vyšších polôh.
Odolnosť: odroda podlieha mrazom, v nevhodných podmienkach je stredne náchylná na chrastavitosť a plesne