Pôvod: Francúzsko, 2. pol. 19. st.
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá; vhodné opeľovače: Drouardova, Hardyho maslovka, Guyotova, Lectierova. Dobrý opeľovač.
Rast a strom: stredný rast, vytvára v mladosti ihlanovitú korunu, ktorá je u starých stromov previsnutá. Listy sú na jeseň nádherne sfarbené do oranžovo-červena. Plodnosť skoršia, veľká, pravidelná.
Plod: atraktívny, stredne veľký plod tupo kužeľovitého/ valcovitého tvaru. Šupka je zeleno-žltá, neskôr žltá, s karmínovo červeným líčkom, niekedy s hrdzavými pruhmi. Biela dužina je mäkká, veľmi šťavnatá, rozplýva sa; chuťovo je vynikajúca, polosladká - sladko kyselkavá, špecifická. Zber v 2. pol. augusta, konzumná zrelosť: v 2. pol. augusta, skladovateľnosť len 2-3 týždne. Vhodná na priamy konzum, muštovanie, výrobu destilátu, džemov.
Stanovište: slnečné, chránené stanovište a dostatočne živná a hlboká pôda. Odrode sa darí vo vyšších, chladnejších polohách.
Odolnosť: stredná odolnosť voči mrazu, vo vlhkých rokoch náchylná na chrastavitosť