Pôvod: Holandsko, pol. 19. storočia.
Opeľovacie pomery: zlý opeľovač, triploid. Vhodné opeľovače: Ananásová reneta, Baumannova reneta, Bernské ružové, Bismarkovo, Boikovo, Coxova reneta, Dukát, Gdanský hranáč, Hammersteinovo, Charlamowski, James Grieve, Jonathan, Krasokvet žltý, Landsberská reneta, Matkino, Oldenburgovo, Ontario, Parména zlatá zimná, Priesvitné letné, Ušľachtilé žlté, Wealthy, Zuccalmagliova reneta, Zvonkové
Rast a strom: Na začiatku bujný rast, koruna mohutná, široko rozložitá. Rodivosť neskoršia, po 5. roku, väčšinou bohatá, striedavá.
Plod: veľký, plocho guľovitý aj vysoko guľovitý, tvarovo nevyrovnaný, ťažký; šupka pevná, pružná, kožovitá, základná farba zelená, krycia červená asi len na 1/4 plodu, s hrdzavými lenticelami, ktoré splývajú, vo vyšších polohách vytvárajú súvislé plochy. Dužina žltkastá, hutná, šťavnatá, chuť renetová, nakyslastá, dostatočne sladká. Zber september až október, čím dlhšie ponechané na strome, tým sú chutnejšie a trvanlivejšie. Zrelosť november až polovica decembra. Skladovateľnosť január až jún. Vhodná na priamy konzum, kuchynské spracovanie, sušenie, výrobu vína.
Stanovište: slnečné, chránené, aj vyššie, ale nie drsné. Výživné, hlboké, dostatočne vlhké pôdy.
Odolnosť: Menej náchylná na chrastavitosť, stredne náchylná na múčnatku. Málo mrazuodolná. Neznáša sucho. Citlivá na proliferáciu.