E-mail:
Heslo:

Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Váš e-mail:

Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Jabloň Boskoopské, podp. jabloň semenáč, 160 - 189 cm kmeň+koruna

Jabloň Boskoopské, podp. jabloň semenáč, 160 - 189 cm kmeň+koruna

 
22,90
bez DPH 19,08 €

skladom

Kúpiť
+

Predobjednávka

Zimná jabloň s veľkými, plocho guľovitými aj vysoko guľovitými, tvarovo nevyrovnanými, ťažkými plodmi s pevnou, pružnou, kožovitou šupkou základnej farby zelenej a krycej červenej s hrdzavými lenticelami, ktoré splývajú, s žltkastou, hutnou, šťavnatou dužinou renetovej, nakyslastej, dostatočne sladkej chuti; vhodná na priamy konzum, kuchynské spracovanie, sušenie, výrobu vína; odolnejšia voči chrastavitosti, stredne odolná voči múčnatke.

Kód produktu:

OSJBOSKVKV

Podpník:

jabloň semenáč

Druh sadenice:

voľnokorenná

Konzumná zrelosť:

november - december

Vzrastlý strom:

áno

Pôvod: Holandsko, pol. 19. storočia.
Opeľovacie pomery: zlý opeľovač, triploid. Vhodné opeľovače: Ananásová reneta, Baumannova reneta, Bernské ružové, Bismarkovo, Boikovo, Coxova reneta, Dukát, Gdanský hranáč, Hammersteinovo, Charlamowski, James Grieve, Jonathan, Krasokvet žltý, Landsberská reneta, Matkino, Oldenburgovo, Ontario, Parména zlatá zimná, Priesvitné letné, Ušľachtilé žlté, Wealthy, Zuccalmagliova reneta, Zvonkové
Rast a strom: Na začiatku bujný rast, koruna mohutná, široko rozložitá. Rodivosť neskoršia, po 5. roku, väčšinou bohatá, striedavá.
Plod: veľký, plocho guľovitý aj vysoko guľovitý, tvarovo nevyrovnaný, ťažký; šupka pevná, pružná, kožovitá, základná farba zelená, krycia červená asi len na 1/4 plodu, s hrdzavými lenticelami, ktoré splývajú, vo vyšších polohách vytvárajú súvislé plochy. Dužina žltkastá, hutná, šťavnatá, chuť renetová, nakyslastá, dostatočne sladká. Zber september až október, čím dlhšie ponechané na strome, tým sú chutnejšie a trvanlivejšie. Zrelosť november až polovica decembra. Skladovateľnosť január až jún. Vhodná na priamy konzum, kuchynské spracovanie, sušenie, výrobu vína.
Stanovište: slnečné, chránené, aj vyššie, ale nie drsné. Výživné, hlboké, dostatočne vlhké pôdy.
Odolnosť: Menej náchylná na chrastavitosť, stredne náchylná na múčnatku. Málo mrazuodolná. Neznáša sucho. Citlivá na proliferáciu.