Pôvod: USA
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Ananásová, Baumannova, Coxova reneta, Croncelské, Parména zlatá zimná, Landsberská reneta, Ontario, Kalvil biely zimný, Ušľachtilé žlté; samotná odroda výborne opeľuje mnohé iné.
Rast a strom: bujný rast, koruna stredne veľká, guľovitá až ihlanovitá, hustá, s mierne zvislými vetvami; plodnosť skorá a každý 2. alebo 3. rok veľmi hojná.
Plod: stredne veľký až veľký, kalvilový tvar; šupka mierne drsná, suchšia, žlto-zelená až žltá, osrienená, niekedy s červeným nádychom na slnečnej strane, s nápadnými hnedými bodkami; dužina jemná, kyprá, voňavá, šťavnatá, belavožltá, na reze málo hnedne; chuť korenistá, aromatická, sladkokyslastá, pripomínajúca chuť duly. Zber v 2. polovici októbra, zrelosť koncom novembra a začiatkom decembra, skladovateľnosti do apríla . Vhodná na priamy konzum, sušenie, výrobu džemov, vína, skladovanie.
Stanovište: hlboké, živné pôdy, bohaté na vápno; v chudších pôdach nutný dostatok vlahy a občasné prihnojenie.
Odolnosť: dosť odolná voči mrazu; na studených, nepriepustných pôdach podlieha rakovine, vo vlhkom prostredí málo odolná voči chrastavitosti, v suchom prostredí trpí múčnatkou; je náchylná na škvrnitosť plodov.