Pôvod: pravdepodobne Anglicko alebo Francúzsko
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Ananásová reneta, Baumannova reneta, Coxova reneta, Krasokvet žltý, Gdanský hranáč, Landsberská reneta, Ontario, Charlamowski, Zuccalmagliova reneta, Boikovo, Croncelské, Priesvitné letné. Samotná odroda veľmi dobre opeľuje iné.
Rast a strom: intenzita rastu v mladosti bujná, neskôr stredná; koruna úzka, vznosná, vetvy nie príliš silné; po 25. roku strom pod vplyvom bohatých úrod rast spomaľuje; plodnosť skorá, veľmi bohatá.
Plod: stredný až veľký, úhľadný, mierne kužeľovitý až guľovitý, šupka sýto žltá, zlatožltá až oranžová, karmínovo pruhovaná, niekedy nenápadne škvrnitá; dužina šťavnatá, jemná, hustá, na vzduchu hnedne, výbornej, sladko nakyslej, renetovej chuti, Zber koncom septembra a v 1. polovici októbra, zrelosť október/ november, skladovateľnosť do marca. Vhodná na priamy konzum, sušenie, výrobu vína; dobre znáša transport.
Stanovište: polohy ľubovoľné, s výnimkou drsných, mrazových a uzavretých; pôdy hlbšie, primerane vlhké, výživné, v suchých je ovocie drobné; sady, záhrady, stromoradia.
Odolnosť: stredná odolnosť voči zimným mrazom a múčnatke, pri zlých podmienkach (nevhodné stanovište, zlá starostlivosť) malá odolnosť voči rakovine a vlnatke; plody sú náchylné na napadnutie zavíjačom jablčným a voškami.