Stredný rast, vytvára veľkú, tupo ihlanovitú korunu, začíná plodiť cca 5-8 rokov po výsadbe, plodí pravidelne. Plod veľký, typického fľašovitého vzhľadu, šupka má základnú farbu svetlo zelenú, prekrytú jemnou hrdzou, v zrelosti má zlato-žltú až hnedo pomarančovú farbu. Biela až žlto-biela dužina je mäkká, jemná, silno šťavnatá, maslovitá, chuť polosladká výborná, korenistá. Považuje sa za jednu z najchutnejších hrušiek, vhodná na priamy konzum ale aj kompóty, džemy a mušty, v dobe zberu znáša veľmi dobre prepravu. Vhodná do nižších až stredných polôh (do 350 m.n.m.), vyžaduje hlboké, dobre priepustné a primerane vlhké, teplé pôdy, chránené stanoviská. Odroda vhodná do stromoradia, sadov, záhrad. Vo vlhkom roku sa môže trpieť chrastavitosťou, preto urdžujeme vzdušnú korunu. Zber v druhej polovici septembra, konzumná zrelosť prvá polovica októbra, vydrží do novembra. Cudzoopelivá, vhodní opeľovači - Clappova, Dekanka Robertova, Charneuská, Konferencia, Madame Verte, Magdalenka, Parížanka, Williamsova. Pôvodom z Belgicka.