Stredný vzrast, vytvára zdravý a silný kmeň a vysokú, stredne veľkú, ihlancovitú korunu s hustým vetvením. Plodnosť v teplých chránených oblastiach skorá a bohatá, v drsných miestach neskoršia a slabšia. Veľký plod vajcovitého, tupo hruškovitého, širšieho alebo k jednej strane zrazeného tvaru. Šupka je tenká, jemná, hladká, matno-lesklá, pokrytá hnedými bodkami/škvrnami, najprv zelená, pri plnom dozretí citrónovo žltá, len výnimočne s červenkastým nádychom. Dužina je biela, veľmi jemná, šťavnatá, maslová, jemnozrnitá. Chuť je vynikajúca, muškátovo korenistá, sladko-kyselkavá. Vhodná na priamy konzum, výrobu koňaku a vína, zaváranie. Teplé, chránené stanovište a polohy nižšie i vyššie. Pôda hlboká, hlinitá, suchšia. Zber v 2. polovici septembra, konzumná zrelosť od začiatku októbra (v južnejších lokalitách), skladovateľnosť cca 3 týždne. Odolná voči mrazu. Pôvodom z Belgicka.