Jesenná maslovka. Zdravý a bujný rast, ihlancovitá koruna. Pomerne skorá, striedavo veľká plodnosť. Stredne veľký až veľký plod. Šupka je hladká, silná, zelenej až žlto-sivozelenej farby, posiata nápadnými bodkami. Dužina je belavá, prepletená žltými žilkami, maslovitá, rozplývavá (hrubo zrnitá v strede od jadra po stopku), šťavnatá. Chuť sladká, pikantne sladkokyslá, príjemne trpkastá. Chutnejšie plody sú z vyšších polôh. Stolová odroda, v nezrelom stave dobre znáša dopravu, vhodná aj na spracovanie. Chránené polohy, do 600 m.n.m.. Pre dosiahnutie dobrej kvality plodov potrebuje vhodné pôdne podmienky (hlboká, živná, vápenitá, skôr ťažšia pôda). Odolná voči mrazu. Vo vlhkom roku sa môže trpieť chrastavitosťou a moníliou plodu, preto urdžujeme vzdušnú korunu. Zber od polovice októbra, konzumná zrelosť: polovica novembra, skladovateľnosť do novembra až decembra, mala by sa zbierať čo najneskôr. Cudzoopelivá, vhodné opeľovače napr. Avranšská, Madam Verté, Williamsova. Pôvodom z Belgicka.