Jesenná hruška. Stredný rast, vytvára ihlancovitú, rozvetvenú korunu. Plodnosť do 5 r. po výsadbe, úroda je každoročná, veľká až nadpriemerná. Veľký plod nepravidelného tvaru na povrchu mierne zhrbolený. Šupka je hladká, svetlo sivo-zelená, na slnečnej strane mierne červenkastá, po celom povrchu pokrytá jemnými sivými lenticelami. Dužina stredne tuhá, okolo jadrovníka jemne zrnitá, maslová až celkom rozplývavá, sladko kyselkavá. Vhodná na priamy konzum a spracovanie (kompóty, džemy, sušenie). Zber v 1. pol. októbra, konzumná zrelosť: 2. pol. októbra, skladovateľnosť do novembra. Odroda menej náročná na stanovište a pôdu. Darí sa jej aj vo vyšších polohách s chladnejším a drsnejším podnebím a viac v úrodných, hlbších pôdach. Vysoká odolnosť voči mrazu, odolnosť voči monilioze a chrastavitosti. Cudzoopelivá, vhodné opeľovače napr. Boscova fľaša, Avranšská, Clappova maslovka, Charneuská. Sama je dobrý opeľovač. Pôvodom z Belkgicka.